Inner Wheel Danmark

… et internationalt netværk for kvinder

Skip Navigation Links
   
 

Donation til OBT / Cambodia

I begyndelsen af en 6 ugers rejse i Cambodia og Vietnam, blev jeg bekendt med en lille landsby, Chiro ved Mekong floden, hvor Organization for Basic Training (OBT) i 2007 blev startet ved hjælp af en australsk ildsjæl, Daniel Dennis, og en entusiastisk lærer og socialarbejder fra Cambodia, Sophal Pot.

Ideen går i al sin enkelthed ud på, at undervise unge mennesker i engelsk, så de vil være i stand til at få jobs i den hurtigt voksende turistindustri.

Daniel Dennis er lærer og undervisningsadministrator på et College i Brisbane. Han og hans kollegaer sponsorerede de første års udgifter til OBT, fra US$ 4663.- pr. år, ligesom han via monitor kontrollerer undervisningen 1 gang om måneden.

I mellemtiden er budgettet vokset til ca. US$ 50.000 om året, og skolen har under daglig ledelse af Sophal Pot en kapacitet på over 300 børn og unge, der modtager gratis undervisning.

Ved det nye skoleår måtte OBT desværre afvise 100 nye elever, da der hverken var klasseværelser eller lærerkapacitet til en udvidelse.
Før Charlottenlund IW i det nye IW år 2016-17 stemte Cambodia projektet ind som klubbens årsprojekt, havde nogle af os samlet godt 4000 kr. eller US$ 600.- til OBT.

En lærer tjener US$ 300.- om måneden, og målet var i det mindste at donere et års lærerløn. Situationen taget i betragtning, besluttede vi dog at sende, hvad vi havde på kontoen med det samme.
Min vision er selvfølgelig at få kredsen udvidet til ikke kun vores klub, men med tiden til hele IW Danmark, i hvis navn vi også sendte de første US$ 600.-

Læs venligst artiklen i IW Nyhedsbrev nr.16 eller i årsskrift 2016-17.

OBT er ikke et anonymt projekt, uden personlig kontakt. Som volontør kan man også hjælpe. Jeg har videoer, der viser den stor indsats disse volontører yder, og har kontakt til flere af dem.


Alice Waldner
Charlottenlund Inner Wheel
 
OBT konto i mit navn med Lillian Ryelund, kasserer i distrikt 47 som revisor
Nordea Bank, Kgs. Nytorv
Reg. 0111 kontonr. 4395 672 458




 
Opdateret: 11.08.2020
Sitemap

Admin

Powered by Marcisoft WendtCMS