Inner Wheel Danmark

… et internationalt netværk for kvinder

Skip Navigation Links
   
 
”Seva Kendra” i Nord-Indien
 
     

SIden 1999 har distrikt 46 har i en årrække støttet den lille ambulante klinik, ”Seva Kendra” i Nord-Indien 200 km nord for Calcutta. Klinikken er oprettet af Verdens Børn. De indsamlede penge fra distriktets klubber anvendes til aflønning af klinikkens 3 sygeplejersker.

Foruden sygeplejerskerne består personalet af 2 deltidsansatte læger, en laborant, en chauffør og rengøringspersonale. Klinikken ligger i byen Narayanpur, men klinikken dækker desuden 19 landsbyer med i alt 10.000 beboere.

På klinikken behandles de patienter, som sygeplejerskerne ikke kan hjælpe på deres ugentlige besøg i landsbyerne. Sygeplejerskerne kan foretage mindre behandlinger, mens større indgreb må sendes videre til et regeringshospital, som ligger 30 km borte. Desuden arrangerer klinikken vaccinations-dage, hvor børn i landsbyen kan få vaccinationer mod de almindelige børnesygdomme samt polio og tuberkulose. Især tuberkulose har tidligere hærget slemt i området, men er nu, takket være støtte til klinikken fra de danske Tips-Lotto midler, ved at være under kontrol.

Sygeplejerskerne kører på skift med klinikkens jeep på besøg i 19 landsbyer, hvor de undersøger gravide, vaccinerer børn og giver gode råd om hygiejne, ernæring og familieplanlægning.

Da kun få af beboerne er i stand til at betale for behandlingen, afkræves kun en minimal pris for medicin, og uden hjælp fra Danmark vil klinikken ikke eksistere, og beboerne ville være overladt til kvaksalvere og kloge koner.

Distriktets klubber har i årene siden 1999 ydet mellem 14.000 kr. og 20.000 kr. pr. år – mere end 200.000 kr., penge som har betydet livet for mange børn og mødre i det fattige, indiske område.

Det samlede beløb har i de seneste år også dækket tilskud til indkøb af en ambulance-jeep, blodtryksmålere, medicin og en projektor, som anvendes til filmforevisning i landsbyerne. Der vises film om familieplanlægning, hygiejne, vaccinationer og sund kost.

Kontaktperson: Merete Hansson fra Verdens Børn. Læs mere om projektet her.

Opdateret: 22.01.2020
 
Admin

Powered by Marcisoft WendtCMS