23. maj 2023

Magisk, makabert og dejlig mad

Skrevet af: 255204
‘Se hvilken morgenstund, solen er rød og rund.’
Sådan starter Benny Andersen sin vise. Og sådan startede dagen, for en flok Randers Vestre Inner Wheel-piger som skulle på udflugt med bus til skønne oplevelser på Voergaard Slot.
En kyndig guide fortalte om slottets over 700 år gamle fantastiske historie med 35 skiftende ejere. Mest interessant var beretningen om den dansk-franske greve Ejnar Oberbech-Clausen, der i 1955 købte Voergaard. Han blev født i Nyborg som søn af en isenkræmmer og gjorde siden karriere i Frankrig, blev rigsgreve af Rom og forelsket i enken efter grev Chenue-Lafitte. Og fra disse familier stammer størstedelen af den rige og fantastiske kunstsamling, der nu findes på Voergaard, transporteret fra Frankrig til Danmark i 30 togvogne.
Så blev det tid for dejlig medbragt hjemmelavet frokost, inden næste højdepunkt, som var udstillingen af multikunstneren Jim Lyngvild. Bag et sort forhæng, stod vi pludselig inde i en pompøs, overdådig og makaber verden, hvor Lyngvild har genskabt nogle af de smukke franske og russiske kronjuveler med fokus på de stærke kvinder, der har båret dem og deres betydning for historien. En utrolig spændende, smuk og anderledes udstilling.
Turen gik herefter hjemad efter en perfekt dag, med sang og hyggeligt samvær, dejlig mad og drikke, klogere og mætte af godt selskab og nye oplevelser.

Vi støtter med indsamlinger og donationer

Vi gør en forskel...
SE MERE

Hvad sker der ellers i Inner Wheel?

Her kan du læse mere om hvad der sker ude i vores klubber
Birgitte Bach, kommende nationalpræsident
12 maj 2023 | Af: Nationalredaktør
Se mere
Nationalbestyrelsens handleplaner
30 maj 2023 | Af: Nationalredaktør
Se mere
19. Internationale Convention i Manchester
15 maj 2023 | Af: Nationalredaktør
Se mere
Made with love & care by itpilot