9. marts 2024

Fra forårsdistriktsmøde i D44

Skrevet af: Inge Sørensen

Der deltog omkring 80 Inner Wheelere fra klubberne i Distrikt 44, da Grenaa-Djurs IW lørdag den 9. marts havde inviteret til forårsdistriktsmøde på Hotel Marina i Grenaa. Her bar dets klubmedlemmerne alle et blåt skærf med en lyserød papirsrose, og sådan havde de også pyntet talestolen.

Klubpræsidenten i Grenaa-Djurs IW Karen Mønsted Jensen bød alle velkommen. Hun fortalte om Grenaa by, og hvad den kan byde på, og det er ikke så lidt.

Herefter fik distriktspræsident Kirsten Moesby ordet, og hun bød velkommen til distriktsmødet og holdt et godt og varieret indlæg, hvorunder der også blev vist en billedkavalkade fra 100 års festen, fra sensommertræffet i Thisted og fra Kirstens distriktskædeoverrækkelse sidste år. Hun kunne også fortælle, at Finland har opgivet at afholde European Rally 2025, og at det i stedet afholdes i Danmark den 25.-28. sept. 2025, og det bliver sandsynligvis i Aarhus.

De to nye bestyrelsesmedlemmer i den kommende distriktsbestyrelse fik lejlighed til kort at præsentere sig –  Hanne Kjeldsen, Bjerringbro IW, som kommende vicedistriktspræsident, og Lene Krüger Schade, Aars IW, som kommende DISO.

Distriktspræsident Kirsten Moesby var herefter klar til at præsentere den samlede kommende distriktsbestyrelse, som består af Kirsten Sønderby, Bjerringbro IW, som distriktskasserer, Hanne Møller Nielsen, Aalborghus IW, som distriktssekretær, distriktspræsident Kirsten Moesby, Hanne Kjeldsen, Bjerringbro IW, som vicedistriktspræsident, Lene Krüger Schade, Aars IW, som DISO, og Inge Sørensen, Skive IW, som distriktsredaktør.

Hanne Refer, Bjerringbro IW, fortalte, om hvordan klubben i december indrettede sig med en popup-butik i et tomt butiklokale i Bjerringbro, hvor de har solgt tasker for 40.000 kr., ligesom de på en netop afholdt lokalmesse og har solgt tasker for 20.000 kr. I butikken blev der samtidig solgt brugt tøj fra deres egne klubmedlemmer, som dermed har fået plads til nyt tøj i skabene. Desuden har klubben startet en strikkecafé for alle, og her mødes nu foreløbig 20 kvinder – også en måde at skaffe nye medlemmer på. Popup-butikken var planlagt til at skulle fortsætte til april, men er nu lukket, da butikken er blevet lejet ud – måske fordi den nye butikslejer kunne se muligheder.

De deltagende klubmedlemmer fra Bjerringbro IW modtog på klubbens vegne flødeboller til deling med alle klubmedlemmerne.

Hanne Simony, Viborg IW, fortalte herefter om virksomheden Rafiki startet af caféindehaver Maj Griffiths og landsdommer Stig Glent-Madsen – sidstnævnte støtter via “Fonden det nytter” i forvejen projekter i Uganda. Rafiki er betegnelsen for håndlavet kvalitetschokolade fra Uganda, men Rafiki betyder også ven på swahili og er desuden en socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet går til sårbare flygtninge, som har søgt tilflugt i Uganda. Viborg IW sælger Rafiki chokoladen og medvirker dermed med sin støtte.

Formiddagen blev afsluttet af et meget spændende foredrag ved præsten Sophie Nordentoft, der er ophavskvinde til importen af Madagaskar-taskerne. Hun fortalte om sin og hendes families 6-årige ophold på Madagascar for en del år siden og om øen og dens befolkning. Ved et besøg på Madasgascar nogle år senere sammen med en veninde så hun, hvordan nogle kvinder fremstillede tasker, der dog havde en meget kort hank, for på  Madagascar bærer man ikke noget i hånden, da det anses for alt for hårdt – nej, alt bæres i stedet på hovedet. Imidlertid ville kvinderne gerne lave hankene længere og så sælge dem til Sophie Nordentoft, der siden da har importeret dem igennem sit firma Madam Græskar. Som tak for foredraget overrakte pastdistriktspræsident Irene Dollerup, Aabybro IW, hende en fin kurv.

I pauserne var der rigtig gang i salget hos boderne.

Kamma Andersen fra Skive IW støttede Rafiki – det glædede Ulla Brandstrup fra Skive IW sig over.

Efter en dejlig frokost kunne alle læne sig tilbage og nyde kaffe og kage samtidig med et meget spændende foredrag om Tang ved Lone Thybo Mouritsen fra Algecenter Danmark. Vi fandt ud af, at der er rigtig mange forskellige slags tang i Danmark, og de kan anvendes allesammen, da ingen er giftige – de skal findes i rent vand, så vi kigger blot efter det blå flag, når vi skal finde tang, som vi f.eks. kan tilberede som chips. Tang indgår også i rigtig mange fødevarer – det var vi vist ikke rigtig klar over.

Dagen blev afsluttet med folkemusik fra forskellige lande opført af et engageret 10-mands orkester fra Rønde.

 

Tusinde tak til Grenaa-Djurs Inner Wheel for en spændende og veltilrettelagt dag, hvor vi alle endnu engang kunne gå beriget hjem.

Vi støtter med indsamlinger og donationer

Vi gør en forskel...
SE MERE

Hvad sker der ellers i Inner Wheel?

Made with love & care by itpilot