Inner Wheel - Bornholm

Velkommen

Bornholm Inner Wheel klub blev stiftet den 28. maj 1960.

Vi er ca. 40 medlemmer, der alle er nysgerrige på verden omkring os og gerne vil gøre en forskel. Vi mødes til et måltid mad og fælles oplevelser den anden mandag i hver måned. Møderne har vidt forskelligt indhold, f.eks. besøg af kunstnere, virksomhedsbesøg, foredrag af ildsjæle og meget mere. Møderne afholdes på Restaurant 'Det Gamle Posthus' i Rønne eller som udemøder på de respektive besøgssteder.

Vi favner bredt, men i alt, hvad vi foretager os, er omdrejningspunktet:  Venskab, Hjælpsomhed og International Forståelse.

Kontakt

Bornholm Inner Wheel
Dansk klub nr. 38
Chartered 28. maj 1960
Distrikt 47

Find os på de
sociale medier

Hjælpsomhed: Vi hjælper dem der hjælper

Inner Wheel er ikke en hjælpeorganisation i sig selv, men en hjælpende organisation - dvs. vi støtter de ildsjæle og organisationer, som hjælper andre.

I Thailand, nær Cambodias grænse, går en lille dreng rundt. Han hedder Anuwat, og er 5 år gammel.  I Aakirkeby på Bornholm fejrer Kurt sin 40-års fødselsdag med et brag af en fest. Hvordan hænger de to ting sammen? Jo, alle de små ringe på øl- og sodavandsdåserne fra Kurts fest blev samlet ind, og sammen med tonsvis af andre dåseringe sendt til omsmeltning, og solgt til en god pris. Beløbet herfra er, via Projekt Dåseringe, doneret til hospitalet Protheses Foundation i Chang Mai. De laver gratis proteser til fattige benamputerede thailændere,  så de bliver i stand til at skabe sig et bedre liv. Anuwat er en af dem. Hans fremtidsdrøm er at blive politibetjent. Nu, hvor han har fået sin benprotese, tør han mere end at drømme. Ringen er sluttet, og Kurt kan med god samvittighed holde en ny fest. Bornholm Inner Wheel står klar til at modtage og videresende flere dåseringe.

Bornholm IW støtter udover Inner Wheel Danmarks donationer også lokale projekter, for eksempel: Kirkens Korshær på Bornholm, Værftet i Nexø, Barnets Blå Hus, Det levende køkken i Østermarie, Vågekonerne

Vores fokus er især på børn og kvinder.

International forståelse: En bro mellem Bornholm og den store verden

Inner Wheel er et globalt kvindenetværk med ca. 108.000 medlemmer og med klubber i 104 lande. Det betyder, at så godt som hele verden ligger åben for os i klubben. Vi kan i princippet kontakte en hvilken som helst klub i hvilket som helst af de 104 lande lande, når vi ønsker det. Vi kan besøge dem, og de åbner gerne deres klubdør, når vi ringer på. Ligesom vi åbner vores klubdør, hvis de skulle komme omkring Bornholm.

Denne mulighed udgør en uendelig kilde til at forstå og opleve verdens forskellige kulturer.

Venskab, hjælpsomhed og international forståelse er den røde tråd, der binder alle verdens Inner Wheel klubber sammen.

Bornholm Inner Wheel har faste venskabsklubber i Skurup og Rügen.

FN - Bornholm, tur/retur

I FNs hovedkvarter i New York er et møde netop gået i gang. Eksperter udveksler synspunkter og drøfter, hvordan man kan sikre børn lige adgang til uddannelse, uanset om man er dreng eller pige. Baggrunden for mødet skal findes i det triste faktum, at 11 millioner piger risikerer ikke at kunne komme tilbage i skole efter COVID-19. Blandt mødedeltagerne finder vi Martine Gayont. Hun er én ud af Inner Wheels seks FN-repræsentanter, der tilsammen udgør vores stemme ind i FN - og omvendt bringer FN's stemme ud til Inner Wheel klubberne.

Vores  repræsentanter koncentrer sig især om menneskerettigheder; rettigheder og vilkår for børn, kvinder, familier og ældre samt kampen mod stoffer.

Martines  og de fem øvrige akkrediteredes mening har vægt, fordi den bygger på den store viden og erfaring, de har med sig fra hele det internationale netværk - også Bornholms.

Det siger vores medlemmer

Venskab, der smitter.   Vi ved alle, hvad venskab er, når vi møder det; men når vi skal sætte ord på, bliver det svært. Så det lader vi være med. I stedet 'lever' vi det – og kender det på, at det giver glæde og overskud på alle hylder. Overskud og glæden gennem venskab giver overskud til at hjælpe andre
Made with love & care by itpilot