Inner Wheel - Svendborg

Velkommen

Svendborg Inner Wheel er den ældste Inner Wheel klub på Sydfyn. Oprettet i 1958 og én af tre klubber på Sydfyn.

Hvad er Svendborg Inner Wheel?

Vi er 22 kvinder, der mødes den 2. tirsdag i hver måned, undtagen juli. Vi er en social klub, der støtter humanitært hjælpearbejde. På vores møder har vi foredrag om aktuelle emne, vi er på virksomhedsbesøg eller noget andet spændende, som på skift arrangeres af medlemmerne.

Vi har en vandreklub, der mødes en gang om ugen og går ture i Svendborg og omegn. For de litteraturinteresserede har vi en læseklub, hvor vi snakker om aktuelle bøger.

Svendborg Inner Wheel samler penge ind, og bidrager til mange forskellige formål. I vores lokalområde har vi støttet oprettelsen af Hospice Sydfyn og vi donerer midler til organisationer som Børns Voksenvenner, Kontakt mellem MenneskerMødrerådgivningen i Svendborg samt Red Barnet Svendborg.

I Sydafrika støtter vi et skoleprojekt og i Indien en sygeplejeklinik. Via den landsdækkende Inner Wheel organisation, som har NGO status, bidrager vi også til national og internationalt hjælpearbejde.

Hvem kan blive medlem?

Alle kvinder kan optages i Svendborg Inner Wheel. Det sker typisk efter, at man har været med som gæst i vores klub. Alle interesserede er velkommen til at kontakte os, måske en du kender i forvejen eller skriv gerne en mail til svendborginnerwheel@gmail.com, så kontakter vi dig.

Klubben ledes på skift af en bestyrelse, som medlemmerne vælger en gang om året. Inner Wheel´s traditionsrige emblem - Hjulet - symboliserer denne stadig skiftende forpligtelse og ret.

Hvad er formålet?

Ud over det gode sociale samvær er det klubbens formål:
  • at fremme sandt venskab
  • at fremme hjælpsomhed og medmenneskelig forståelse
  • at fremme international forståelse

Kontakt

Svendborg Inner Wheel
Dansk klub nr. 33
Chartered 9. september 1958
Distrikt 46

Find os på de
sociale medier

Inner Wheel på virksomhedsbesøg

I Svendborg Inner Wheel besøger vi hvert år spændende virksomheder og organisationer. Her kan du se nogle eksempler:

14. marts 2023 - Virksomhedsbesøg i Skårupøre, Capall Therapy System
Anitas Nordum behandler både dyr og mennesker med top-of-line-lysprodukter. Behandlingen er hurtig og effektiv, og bruges som smertelindring, både på ømme stive led og muskler, heling af operationssår, sportsskader og meget mere. Kort sagt at få kroppen til at fungere optimalt uden smerter. Lysbehandlingen har en god effekt på både dyr og os mennesker. Flere prøvede at få en “behandling” og det var meget behageligt. Udover at Anita i sin klinik giver lysterapi, er hun også kosmetolog. Hun fortalte om vigtigheden i at behandle vores hud ordentligt. Som Anita siger, så ofrer mange en del penge på en god frisør, fordi vi alle har det godt med, at vores hår ser velplejet ud, hvorimod når det kommer til hudprodukter, springer vi tit over. Rigtig mange ofrer hverken tid eller penge på et godt produkt, som giver den rigtige næring og fugtighed til huden. Det er en lidt sjov prioritering, idet håret vokser i hele vores levetid, og bliver jævnligt klippet. Huden er bestandig, og derfor er det ekstra vigtigt, vi plejer huden hverdag, og det gælder både ansigtet og kroppen.

24. oktober 2022 - Virksomhedsbesøg hos Borgerforeningen Svendborg Teater
I Inner Wheel er vi ofte på virksomhedsbesøg. Her hos Borgerforeningen Svendborg Teater, der er en selvejende institution, med en årlig omsætning på ca. 8 mio. kr. Der afholdes cirka 500 arrangementer om året, Det er koncerter, teater, foredrag m.v. og Rottefælde Revyen er nu også en del af huset. Foreningen støttes af Svendborg Kommune med 1,8 mio. kr. årligt. Derudover er der et meget vigtigt og godt samarbejde med det lokale erhvervsliv. I 2006 fik man en omfattende renovering igennem med et budget på 40 mio. kr., som kun blev muligt med en omfattende støtte fra borgere og virksomheder. I dag er det Sydfyns største indendørs spille- og kultursted, der årligt besøges af 30-35.000 gæster. Du kan læse mere om virksomheden ved at klikke ind på http://www.bfst.dk.

Inner Wheel og venskab

I vores klub dyrker vi venskabet. Vores klub er ikke en venindeklub, men et stærkt netværk, hvor venskab, hjælpsomhed, forståelse og respekt for både hinanden og andre mennesker står øverst.

Der er også plads til udvikling for den enkelte, da der er forskellige bestyrelsesposter - på forskellige niveauer.

Da vi er en flok kvinder med vidt forskellig baggrund, er der mulighed for, at vi på hvert møde får udvidet vores horisont.


Lykkeliga

Inner Wheel hjælper andre

Svendborg Inner Wheel støtter hvert år små og større lokale projekter. De senere år er det bl.a.:
  • Skoleprojekt i Sydafrika: Balule
  • Barnets Blå Hus
  • Mødrehjælpen Svendborg
  • Red Barnet Svendborg
Seva Kendra i Indien
I mange år har vi været primus motor i støtten til en ambulant klinik, nord for Calcutta. Klinikken betyder livet for mange børn og mødre i det fattige område.På nationalt plan støtter vi Inner Wheel Danmark, der har indgået samarbejde i 2022-2023 med LykkeLiga - et nationalt fællesskab med lokale håndboldhold for børn med udviklingshandicaps. Vi sælger de berømte Madagskartasker lokalt, og indtjeningen går udelukkende til Madagaskarkvinderne, som laver alle de smukke tasker, og resten af beløbet donerer vi til Lykkeligaen.

Inner Wheel har også en Årsindsamling. I år og også næste år går beløbet, som alle medlemmer støtter op om, til Børns Vilkår-Børnetelefonen. Der er overrækkelse af donationen hvert år på vores Landsmøde, som afholdes i oktober.

Det siger vores medlemmer

”Hvorfor jeg er medlem af Inner Wheel ? Det er jeg fordi jeg her mødes med andre spændende kvinder med vidt forskellig baggrund. Især er jeg begejstret for klubbens rotationsprincip. Det betyder, at alle kommer til at prøve forskellige opgaver i klubben, fx være med i bestyrelsen eller arrangere en klubaften. Det er virkelig gensidigt berigende og udviklende - og der sker hele tiden noget nyt, netop fordi vi skiftes til opgaverne. Mit medlemskab startede for snart 20 år siden, og jeg tænker, at det fortsætter mange år endnu, enten i min nuværende eller i en anden klub, hvis jeg en dag flytter".
Made with love & care by itpilot