Inner Wheel - Svendborg

Velkommen

Svendborg Inner Wheel er den ældste Inner Wheel klub på Sydfyn. Oprettet i 1958 og én af tre klubber på Sydfyn.

Hvad er Svendborg Inner Wheel?

Vi er 22 kvinder, der mødes den 2. tirsdag i hver måned, undtagen juli. Vi er en social klub, der støtter humanitært hjælpearbejde. På vores møder har vi foredrag om aktuelle emne, vi er på virksomhedsbesøg eller noget andet spændende, som på skift arrangeres af medlemmerne.

Vi har en vandreklub, der mødes en gang om ugen og går ture i Svendborg og omegn. For de litteraturinteresserede har vi en læseklub, hvor vi snakker om aktuelle bøger.

Svendborg Inner Wheel samler penge ind, og bidrager til mange forskellige formål. I vores lokalområde har vi støttet oprettelsen af Hospice Sydfyn og vi donerer midler til organisationer som Børns Voksenvenner, Kontakt mellem MenneskerMødrerådgivningen i Svendborg samt Red Barnet Svendborg.

I Sydafrika støtter vi et skoleprojekt og i Indien en sygeplejeklinik. Via den landsdækkende Inner Wheel organisation, som har NGO status, bidrager vi også til national og internationalt hjælpearbejde.

Hvem kan blive medlem?

Alle kvinder kan optages i Svendborg Inner Wheel. Det sker typisk efter, at man har været med som gæst i vores klub. Alle interesserede er velkommen til at kontakte os, måske en du kender i forvejen eller skriv gerne en mail til svendborginnerwheel@gmail.com, så kontakter vi dig.

Klubben ledes på skift af en bestyrelse, som medlemmerne vælger en gang om året. Inner Wheel´s traditionsrige emblem - Hjulet - symboliserer denne stadig skiftende forpligtelse og ret.

Hvad er formålet?

Ud over det gode sociale samvær er det klubbens formål:
  • at fremme sandt venskab
  • at fremme hjælpsomhed og medmenneskelig forståelse
  • at fremme international forståelse

Kontakt

Svendborg Inner Wheel
Dansk klub nr. 33
Chartered 9. september 1958
Distrikt 46

Find os på de
sociale medier

Inner Wheel på virksomhedsbesøg

I Svendborg Inner Wheel besøger vi hvert år spændende virksomheder og organisationer. Her kan du se nogle eksempler:

9. april 2024 -  Hyggeligt besøg i Butik Prik, Lundevej, Svendborg
I april startede vores sammenkomst med virksomhedsbesøg hos Butik Prik på Lundevej i Svendborg. Vi var alle sat stævne kl 17.30 og blev budt velkommen af Heidi og hendes mand Kim. På bedste vis fik vi serveret kulinariske lækkerier i form af vin og sødt fra butikkens sortiment. Flere af os kendte Heidi i forvejen, da hun har haft butikken siden 2006. Hun startede med at sælge friske blomster. Det er dog en branche med hård konkurrence og samtidig skal omsætningen foregå i hurtigt tempo, da blomster jo sælger bedst, når de er helt friske. Det var en sjov tid, men også hårdt, både fysisk og mentalt, fortæller Heidi.
Hun er helt bevidst om, at det i dag kan være vanskeligt at drive en detailbutik, når mange af os forbrugere køber varer på nettet. Alligevel tror hun på, at hvis varerne og sortimentet er af høj kvalitet og personalet har god varekundskab, så vil der stadig være behov for fysiske butikker. Butik Prik lever fuldt og helt op til det princip.
Forretningen sælger stadig lidt grønt, men er derudover fyldt med lækre produkter, som ikke har samme korte udløbsdato som blomster. Det gælder også de fine gavekurve, som man kan få til enhver lejlighed. Butik Prik er bestemt et besøg værd og har forståeligt nok også mange faste kunder.

14. november 2024 - Besøg hos Ana Pires i Møllergade, Svendborg
Alletiders virksomhedsbesøg hos Ana Pires Portugisiske butik/Cafe/Restaurant i Møllergade, hvor Ana, som står for Tapas og guider os igennem forskellige smagsnuancer. Det er lækker mad og forskellige slags portvine. Hendes butik er indrettet så der udover at være en Cafe også er en detailforretning, som har et meget stort udvalg af portugisiske specialiteter, herunder ikke mindst fantastiske portvine, som vi i løbet af aftenen får smagt på. Udvalget er som sagt stort, både indenfor det kulinariske, vine og - som Portugal også er kendt for - farverige kakler og lertøj.
Ana fortæller om landet Portugal og sin opvækst. Hvorfor hun er i Danmark og meget mere.
Ana er født og opvokset på en vingård i Portugal, hvor der både blev dyrket vin og oliven. Gården er fortsat i familiens eje, og nu bor hendes bror der, og dyrker fortsat de forskellige afgrøder.
Historisk set, kom vi helt tilbage til omkring 1780erne, hvor Englænderne engadng var en stor Søfartsnation. De fyldte deres sejlskibe med mange tønder af den gode vin.
Nogle af tønderne udviklede sig på søvejen fra Portugal til købmændene i London, helt anderledes end forventet. Nogle af tønderne smagte godt, og andre absolut ikke. Dengang var det ikke muligt at opbevare vinen i tønder, så vinen ikke udviklede sig undervejs, når den blev transporteret rundt i verden. Men da man fandt på at tilsætte Aqua dente ( portugisisk brændevin) undervejs i produktionen fik man den søde alkoholrige drik, som vi i dag kender som portvin og den kan holde til at blive transporteret. Især omkring floden Douro og bjergskråningerne ned til floden, er det perfekt at dyrke druerne til vinproduktionen. Bjergskråningerne er meget stejle, og for at få et tilpas stort stykke jord til planterne, var man nødt til at lave terrasser op ad skråningerne. Alle terrasserne er udgravet ved håndkraft. I sin tid var det straffefanger som udførte det store og hårde arbejde Der er på terrasserne banket granitstolper ned, både for at holde på jorden, men også fordi granit, ligesom den skifer der også er i jorden, tiltrækker og holder på varmen, som er med til at fremme dyrkning af druer. Det har været nogle dejlige timer, med gode og livsbekræftende fortællinger.

14. marts 2023 - Virksomhedsbesøg i Skårupøre, Capall Therapy System
Anitas Nordum behandler både dyr og mennesker med top-of-line-lysprodukter. Behandlingen er hurtig og effektiv, og bruges som smertelindring, både på ømme stive led og muskler, heling af operationssår, sportsskader og meget mere. Kort sagt at få kroppen til at fungere optimalt uden smerter. Lysbehandlingen har en god effekt på både dyr og os mennesker. Flere prøvede at få en “behandling” og det var meget behageligt. Udover at Anita i sin klinik giver lysterapi, er hun også kosmetolog. Hun fortalte om vigtigheden i at behandle vores hud ordentligt. Som Anita siger, så ofrer mange en del penge på en god frisør, fordi vi alle har det godt med, at vores hår ser velplejet ud, hvorimod når det kommer til hudprodukter, springer vi tit over. Rigtig mange ofrer hverken tid eller penge på et godt produkt, som giver den rigtige næring og fugtighed til huden. Det er en lidt sjov prioritering, idet håret vokser i hele vores levetid, og bliver jævnligt klippet. Huden er bestandig, og derfor er det ekstra vigtigt, vi plejer huden hverdag, og det gælder både ansigtet og kroppen.

24. oktober 2022 - Virksomhedsbesøg hos Borgerforeningen Svendborg Teater
I Inner Wheel er vi ofte på virksomhedsbesøg. Her hos Borgerforeningen Svendborg Teater, der er en selvejende institution, med en årlig omsætning på ca. 8 mio. kr. Der afholdes cirka 500 arrangementer om året, Det er koncerter, teater, foredrag m.v. og Rottefælde Revyen er nu også en del af huset. Foreningen støttes af Svendborg Kommune med 1,8 mio. kr. årligt. Derudover er der et meget vigtigt og godt samarbejde med det lokale erhvervsliv. I 2006 fik man en omfattende renovering igennem med et budget på 40 mio. kr., som kun blev muligt med en omfattende støtte fra borgere og virksomheder. I dag er det Sydfyns største indendørs spille- og kultursted, der årligt besøges af 30-35.000 gæster. Du kan læse mere om virksomheden ved at klikke ind på http://www.bfst.dk.

Inner Wheel og venskab




I vores klub dyrker vi venskabet. Vores klub er ikke en venindeklub, men et stærkt netværk, hvor venskab, hjælpsomhed, forståelse og respekt for både hinanden og andre mennesker står øverst.

Der er også plads til udvikling for den enkelte, da der er forskellige bestyrelsesposter - på forskellige niveauer.

Da vi er en flok kvinder med vidt forskellig baggrund, er der mulighed for, at vi på hvert møde får udvidet vores horisont.





Lykkeliga

Inner Wheel hjælper andre

Svendborg Inner Wheel støtter hvert år små og større lokale projekter. De senere år er det bl.a.:
  • Skoleprojekt i Sydafrika: Balule
  • Barnets Blå Hus
  • Mødrehjælpen Svendborg
  • Red Barnet Svendborg
Seva Kendra i Indien
I mange år har vi været primus motor i støtten til en ambulant klinik, nord for Calcutta. Klinikken betyder livet for mange børn og mødre i det fattige område.



På nationalt plan støtter vi Inner Wheel Danmark, der har indgået samarbejde i 2022-2023 med LykkeLiga - et nationalt fællesskab med lokale håndboldhold for børn med udviklingshandicaps. Vi sælger de berømte Madagskartasker lokalt, og indtjeningen går udelukkende til Madagaskarkvinderne, som laver alle de smukke tasker, og resten af beløbet donerer vi til Lykkeligaen.

Inner Wheel har også en Årsindsamling. I år og også næste år går beløbet, som alle medlemmer støtter op om, til Børns Vilkår-Børnetelefonen. Der er overrækkelse af donationen hvert år på vores Landsmøde, som afholdes i oktober.

Det siger vores medlemmer

”Hvorfor jeg er medlem af Inner Wheel ? Det er jeg fordi jeg her mødes med andre spændende kvinder med vidt forskellig baggrund. Især er jeg begejstret for klubbens rotationsprincip. Det betyder, at alle kommer til at prøve forskellige opgaver i klubben, fx være med i bestyrelsen eller arrangere en klubaften. Det er virkelig gensidigt berigende og udviklende - og der sker hele tiden noget nyt, netop fordi vi skiftes til opgaverne. Mit medlemskab startede for snart 20 år siden, og jeg tænker, at det fortsætter mange år endnu, enten i min nuværende eller i en anden klub, hvis jeg en dag flytter".
Made with love & care by itpilot